stedentrip italië lifestyle zelfliefde selflove

Stedentrip: Rome!

Als ik iets leuk vind om te doen, is het de wereld ontdekken. Er zijn zoveel mooie plekken die we nog kunnen zien, het zit vol met verrassingen. Afgelopen week ben ik samen met mijn vriend naar Rome geweest.

We hebben een stedentrip van 5 dagen gedaan, we vlogen op maandag heen en kwamen op vrijdag weer terug. Met pijn in mijn voeten kijk ik terug naar de foto's en een heerlijke vakantie.

Onze ''must-see''

Ik ben nooit zo'n toerist geweest die alles wilde bekijken, dacht ik althans. De vakanties met mijn ouders waren meestal beetje chillen, winkelen en lekker eten. Maar echt dingen bekijken zat er niet in, de interesses lagen daar vooral bij ons mam niet, ik was er op dat moment ook niet zo'n fan van. Ik merk, nu ik ouder word, ik het steeds leuker ga vinden om dingen van een land te gaan ontdekken en de toerist uit te hangen. Zo hebben we in Rome kilometers gelopen en veel gezien.

Ik heb wat op internet zitten zoeken naar hotspots om te eten en kwam bij een tentje uit vlak bij ons hotel. Het gebouw valt al meteen op, het is een klein huisje die helemaal begroeit is met klimop. Een plekje waar voornamelijk de locals komen, iets wat mij meteen aanspreekt. We hebben hier een cappuccino gedronken en aten heerlijke pancakes. Het was krap, knus en vooral leuk. Een plek om zeker naar toe te gaan!

De eerste dag hebben we veel rondgelopen, eigenlijk zonder echt een doel. We liepen zo richting de Trevi Fontijn, Spaanse trappen en Piazza di Spagna. Gezien wij niet een schoolvoorbeeld zijn onder de toeristen, zagen we vanzelf wel waar we uitkwamen. 

Colloseum

Ik ben fan van series zoals Spartacus, ik vind de Romeinse tijd onwijs interessant. Het feit dat we de mogelijkheid hadden om het Colloseum te bekijken, is dan ook zeker geen straf. Was ik even blij dat we online de kaartjes hadden besteld, het wemelde er van de toeristen.

Het is kolossaal, enorm, indrukwekkend. Het idee dat hier ooit gladiatoren hebben gevochten, historie is geschreven. Gezien wij niet echt dé toeristen zijn, hebben we gewoon op ons gemakje rondgelopen. Ik gaf mijn ogen de kost, wat een gebouw. Ik probeerde het me voor te stellen hoe het had moeten zijn, om in die tijd te leven. Je kon zien dat het gebouw al zoveel had meegemaakt, gaten in de muren en slijtage aan de pilaren. De tentoonstelling die de stukken liet zien die nog redelijk intact waren, WAUW. Meer kan ik niet uitbrengen, het is allemaal bij elkaar gewoon een stad op zich. Zeker als je het Forum Romanum erbij betrekt, het centrum van Rome. Het forum was in de gloriedagen van het Romeinse Rijk het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van de stad. 

Pizza pasta koffie

We hebben gelopen, we hebben veel gezien, we hebben lekker gegeten. Normaal gesproken ben ik iemand die alles van te voren plant, iemand die met een bepaalde lijst op pad gaat en stap voor stap weet wat ze gaat doen. Dat heb ik dit keer niet gedaan, een hele stap was dat. Ik heb geprobeerd de controle los te laten en in het moment zelf te leven, niet naar een papiertje die mij gaat vertellen wat ik moet gaan doen.

Hoe dat beviel? Ik heb nog geen een keer zo'n relaxte vakantie gehad als deze. Het idee dat ik zelf kan bepalen op het moment wat we gaan doen, opensta voor opties van anderen. Met het zoeken van een restaurant zijn we gewoon op pad gegaan, zijn we ergens naar binnen gegaan wat we dachten dat er goed uit zag. Ik heb hier geen moment spijt van gehad, we zijn op plekken gekomen waar we misschien niet waren gekomen.

Ik ben überhaupt gek op de Italiaanse keuken, dus de lekkernijen zijn dan ook van harte welkom. Ik merk alleen wel dat ik op een gegeven moment mijn veggies ga missen! 

Bucketlist

Mocht je ooit nog het idee hebben om naar Rome te gaan, ik raad het je zeker aan. Wij hebben ontzettend veel gezien, maar ik ben er van overtuigd dat we nog veel meer kunnen bekijken. Het is zeker een plaats waar ik nog wel een keertje naar toe zou willen gaan, nog meer bekijken en nog meer ontdekken. We hebben 3 volle dagen gehad en daarin kan je al een hoop doen, maar als je echt de toerist uit wilt hangen, moet je nog wel een paar dagen eraan vast plakken.

Contact