lifestyle mindset selflove zelfliefde

Lifestyle | Mindset 
Lifestyle, also life style also life-style.

~ Variable noun
´´The lifestyle of a particular person or group of people in the living conditions, behaviour and habits that are typical of them or are chosen by them´´.

Waarom verandering zo moeilijk is

Het moment dat er ineens iets veranderd aan de (mijn) planning, weet ik even niet hoe ik redelijk moet reageren. Het is dan net alsof ik een kortsluiting krijg, ik weet niet zo goed hoe ik daarmee om moet gaan. Ik ben iemand van structuur, van duidelijkheid en planning. Als er dan ineens iets veranderd, kan ik dat moeilijk verwerken. 

HSP, wat moet je ermee

Ooit van gehoord, HSP? Het is de afkorting voor High Sensitive Person, iemand die hooggevoelig is. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan dit onderwerp. De werkdruk stijgt, de verwachtingen vanuit de maatschappij, het neemt alleen maar toe. Het blijkt dat mensen met HSP gevoeliger zijn voor dit soort ‘druk’, ze ervaren meer stress en hebben sneller de kans om in een burn-out te schieten.

Zelfliefde

Zelfliefde begint met het accepteren van jezelf, hoe moeilijk dat ook is. Maar het is van belang omdat het je helpt echt van jezelf te kunnen houden, zelfs jouw darkside. Ben niet zo streng voor jezelf, je doet al zo je best en meer kan je echt niet doen. Ik schreef hier een stukje over, lees je mee?

Hallo zelfvertrouwen

Het zonnetje komt weer kijken, het is rond de 20 graden en men gaat weer lekker op het terras zitten. Zou de zomer nu dan echt komen, het lekkere weer? Hup naar buiten, laat die hotdogs maar bruin bakken. Hotdogs? Ja, onze benen die al maanden geen daglicht meer hebben gezien.  Ons lichaam waarderen blijft moeilijk, maar waarom moeten we juist van ons lichaam houden?

Een tijdelijke afslag

Donkere dagen, dagen dat ik alleen ben en wat minder in mijn vel zit. Dit zijn vooral momenten dat ik terug ga naar de mindere momenten in mijn leven, wat er allemaal in dat spreekwoordelijke rugzakje zit. De laatste tijd zit ik niet meer op de hoofdweg, maar pruttel ik door op de parallelweg, niet wetend wat ik nou eigenlijk moet doen. Een ding heb ik geleerd: genoeg is genoeg.

Op hol geslagen brein

Ken je dat, van die dagen dat je alleen maar aan het nadenken bent. Het moment dat je brein een loopje met je neemt, omdat je ergens door getriggerd word of simpelweg niets te doen hebt.

Er leiden toch meer wegen naar Rome?

Wie overkomt het nou niet, geen een individu is er immuun voor. Iedereen ervaart wel is een teleurstelling, geen twijfel over mogelijk. Zelfs als je dat geweldige leventje leid, ook dan stoot je je neus wel is tegen een teleurstelling. Dat ene huis die je graag wilde, verhuurt aan een ander. Mensen om je heen die je in de steek laten of een doel die ineens buiten jouw bereik blijkt te liggen.

Dankbaarheid is zo waardevol

Alles lijkt zo vanzelfsprekend, het gebeurt allemaal maar gewoon en daar reageren wij op. Maar hoe vanzelfsprekender iets is, hoe minder dankbaar je er voor word en is het maar gewoon, normaal. Maar wat is normaal en zijn er geen dingen waar we meer dankbaar voor kunnen zijn?

Lifestyle, also life style also life-style.


~ Variable noun
´´The lifestyle of a particular person or group of people in the living conditions, behaviour and habits that are typical of them or are chosen by them´´.