Er leiden toch meer wegen naar Rome?

Wie overkomt het nou niet, geen een individu is er immuun voor. Iedereen ervaart wel is een teleurstelling, geen twijfel over mogelijk. Zelfs als je dat geweldige leventje leid, ook dan stoot je je neus wel is tegen een teleurstelling. Dat ene huis die je graag wilde, verhuurt aan een ander. Mensen om je heen die je in de steek laten of een doel die ineens buiten jouw bereik blijkt te liggen.


Teleurstelling

Het maakt niet uit hoe groot de teleurstelling is, het is en blijft een pijnlijke kwestie. Ze maken een hoop in je los: verdriet, frustratie, machteloosheid of boosheid. Emoties die met jou een loopje gaan nemen en je even niet weet wat je ermee aan moet.

Je kunt het ook anders bekijken: teleurstellingen zorgen voor uitdagingen, zelfreflectie en laten je mogelijkheden zien die je misschien daarvoor niet zag. Zowel op persoonlijk – als op professioneel gebied. Het is aan jou om erachter te komen hoe je met teleurstellingen om gaat, hoe je er sterker uit kunt komen en zo toch aan jouw doelen en verwachtingen kunt werken.
Er zijn meer wegen die naar Rome leiden was het toch?


♥ Check je verwachtingen.
Een teleurstelling ontstaat wanneer jouw verwachting anders is dan het resultaat, verwachtingen zijn min of meer eisen en je kunt hier niet altijd aan voldoen. Verander ze in wensen waarvan je hoopt dat ze uitkomen. Bedenk of ze realistisch zijn.

♥ Verander je mindset.
Over je gedachtes heb je wel invloed, jij bent zelf degene die beslist of je in een teleurstelling blijft hangen of dat je eraan gaat werken. Het kan deuren voor je sluiten, maar ook juist voor je openen, richt je op het positieve en hervat de controle. Van elke teleurstelling leer je weer.

♥ Do not give up!
Het allerbelangrijkste is dat je niet op moet geven, alles in het leven gaat met vallen en opstaan. Als alles in een keer goed zou gaan, zou de lol er ook snel af zijn en zouden we niets meer leren. Doelen en dromen zijn zo belangrijk, maar die kan je nou eenmaal niet in een keer bereiken. Uit elke teleurstelling of tegenslag kun je wat positiefs halen en weet je hoe je dingen de volgende keer beter of anders aan kunt pakken.


♥ Be thankful.
Je kunt een teleurstelling makkelijker achter je laten als je je focus legt op hetgeen wat je wel hebt, wat je al wel bereikt hebt. Dankbaarheid trekt successen aan en stoot zo de teleurstellingen sneller af.


Contact