Is mijn vulva raar?

Om even uit te leggen wat je ‘’vulva’’ is, dat is je vagina. Weer wat geleerd vandaag, we gaan dan ook in deze post even down under. Wij vrouwen zijn al snel onzeker over het zaakje daar beneden, het is ook geen wonder dat de laatste jaren de schaamlip correcties alleen maar oplopen. Ik vraag me tot op zekere hoogte dan ook af waarom? Het is nog steeds een onderwerp waar we niet graag over praten, die cirkel wil ik graag doorbreken. Het is iets wat er gewoon bij hoort en je hebt haar toch nodig.

Vulva praat

Ik wil je eerst een duidelijk beeld geven waarover we het gaan hebben: de vulva. Het gedeelte dat zichtbaar is van de vagina, noemen we de vulva. Het gedeelte dat we niet zien, het inwendige, dat noemen we de vagina. Vervolgens krijgen we de uterus (de baarmoeder) en de rest van het voortplantingsorgaan.

Niet voor de poes

Het is bekend dat wij vrouwen erg onzeker zijn over onze vulva, ziet het er raar uit? Ruikt het erg? Meer dan de helft van de vrouwen geeft aan het lichaamsdeel lelijk te vinden, niet verwonderlijk dat een schaamlip correctie een van de populairste chirurgische ingrepen is deze tijd. 

1 op de 5 vrouwen blijkt tijdens het vrijen onzeker te zijn over haar vagina, dit is een van de redenen waarom we dan ook graag het licht uit doen als het wat heter wordt in de slaapkamer.

Sidenote: als blijkt dat jij last hebt van jouw vulva, je er ongemak van hebt en/of het pijn doet, dan is een chirurgische ingreep zeker een oplossing of noodzaak.

Ook jouw vulva is normaal.

Ik hoop dat ik jullie, de vrouwen die ik hiermee mag bereiken, kan vertellen dat je hartstikke normaal bent en er niets mis is met jouw vulva. Ieder mens is uniek, ieder mens is anders. Zo is dat ook met jouw vulva, ook hierin zijn de verschillen zo groot. Het verschilt van grote, tot aan kleur en van een andere vorm clitoris tot aan een andere geur. Het is normaal, want jij bent ook niet hetzelfde als alle andere vrouwen.

Wel zijn er verschillende soorten

We mogen dan allemaal uniek zijn en zo ook onze vulva, we kunnen ons wel indelen in de verschillende soorten die er zijn. Er zijn 6 verschillende soorten vulva’s, maar laten we voorop stellen dat jouw vulva net iets anders kan zijn  dan de omschrijvingen. Het is normaal! Want ik blijf erbij, iedereen is anders en dit zijn ook maar ‘hokjes’.


Miss Barbie
Het zou bijna de vulva van Barbie kunnen zijn, de pop waar we vroeger mee speelden die puur van plastic is. Hét plaatje wat we voor ogen hebben als we het hebben over de ideale vulva: onzichtbare binnenste schaamlippen, deze worden volledig bedekt door de buitenste schaamlippen. Dit type wordt als het normaalste beschouwd, maar in de praktijk kom je hem amper tegen.

Miss Curtains
Misschien heb je al een idee, maar hierbij steken de binnenste schaamlippen tot voorbij de buitenste. Het verschilt per persoon hoever het uitsteekt. Hierover hoef je je absoluut geen zorgen te maken, misschien kan ik je geruststellen door te zeggen dat dit type vulva het meeste voorkomt!


Miss Puffs
Het idee van de schaamlippen van Barbie, maar dan net iets anders. Waar de ‘normale’ vulva kleine schaamlippen heeft, heeft de vulva bij dit type juist grotere schaamlippen. Van groot en 
iets opgeblazen tot dun en ‘losjes’. 


Miss Horseshoe
Je kan de vulva een beetje vergelijken met een hoefijzerachtige vorm, de opening is bij deze vulva aan de bovenkant breder. Hierdoor zijn de binnenste schaamlippen zichtbaar, verder naar onder toe  bedekken de buitenste schaamlippen de binnenste wel. Hierdoor kan je een hoefijzervorm 
zien.


Miss Tulip
Het lijkt op een knopje van een bloem, die op het punt staat om te bloeien. De binnenste schaamlippen zijn maar een klein beetje te zien tussen de buitenste door, ze piepen er een beetje tussendoor. 

Onthoud één ding!

Geen een vulva is gek, raar, eng of lelijk. Elke vulva is anders, elke vrouw is anders en zo is dat. Houd van je lichaam zoals het is, show jezelf wat zelfliefde en omarm jezelf. Zo mag je ook leren om van je vulva te houden!

Deel dit om de taboe te doorbreken en vrouwen meer zelfvertrouwen te geven, want die onzekerheid is nergens voor nodig. De perfecte poes bestaat niet, het is maar net hoe je met jezelf omgaat.

Contact